^Powrót

NSZZ "Solidarność" poleca

Logowanie

W nawiązaniu do ustaleń Nadzwyczajnego Walnego Zebrania Członków Kasy z dnia 27 kwietnia 2015 r. Zgodnie z §16 Statutu Pracowniczej Kasy Zapomogowo - Pożyczkowej zwołuje się Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Kasy w dniu 5 maja 2015 roku o godz 15.30 w sali 110 przy ulicy Wita Stwosza 7 w Katowicach.

Punkt 2 wspomnianego paragrafu stanowi że:

"Jeżeli w nadzwyczajnym walnym zebraniu członków, zwołanym w pierwszym terminie, frekwencja nie osiąga 50% członków Kasy, zwołuje się zebranie członków w drugim terminie. Walne zebranie zwołane w drugim terminie jest prawomocne bez względu na liczbę obecnych osób."

W związku z tym, że obecny Zarząd PKZP podjął decyzję o likwidacji PKZP i w sposób dorozumiany pismem z dnia 7 kwietnia br.  sam się odwołał. Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Kasy podjęło decyzję o przygotowaniu procedury wyborczej celem przeprowadzenia wyborów do Zarządu PKZP i Komisji Rewizyjnej.

Porządek Nadzwyczajnego Walnego Zebrania Członków Kasy

1. Przywitanie przybyłych członków Kasy
  2. Przedstawienie obecnym porządku zebrania
  3. Głosowanie nad przyjęciem porządku zebrania
  4. Głosowanie nad przyjęciem Regulaminu prowadzenia obrad Nadzwyczajnego Walnego Zebrania Członków PKZP
  5. Głosowanie nad odwołaniem Zarządu PKZP
  6. Głosowanie nad odwołaniem Komisji Rewizyjnej
  7. Wybór Zarządu PKZP
  8. Wybór Komisji Rewizyjnej
  9. Głosowanie nad złożonymi projektami uchwał
  10. Wolne Wnioski
  11. Zakończenie posiedzenia.

Zwracamy się z gorącą prośbą o liczne przybycie tak aby raz na zawsze uregulować kwestię Pracowniczej Kasy Zapomogowo - Pożyczkowej zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Copyright © 2014. Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" Transportu Kolejowego w Katowicach  Rights Reserved.